Ale po kolei:
Jak zdefiniować "umiar", ile to jest ogłoszeń dziennie/ miesięcznie?Tego chyba nikt nie kwestionuje, byle... zachować umiar a ogłoszenie dawać zgodnie z regułami, czego przynajmniej sam staram się trzymać jak i większość, ale nie wszyscy (niestety)... Jeśli nie widzisz problemu w "stylu", ilości i natrętności konkretnych ogłoszeń, to ja naprawdę nie wiem jak mam(y) to jaśniej opisać.
Trzymanie się reguł- pełna zgoda, akurat ja najbardziej dbam o porządek w tym dziale, dlatego wszystkie oferty harrego trafiają do jego "straganiku". Dzisiejsze oferty- patrz obrazek były odpowiedziami na zapotrzebowanie w poszczególnych tematach w dziale "kupię" więc nie widzę tu nic niezgodnego z regułami.
Nieporozumienie słowne już wyjaśnioneWolo, ale chyba nie piszesz tego do mnie, bo jak Sam doskonale wiesz mam z Tobą (i innymi Adminami) bardzo dobre kontakty bez żadnych osobistych wycieczek, więc po co piszesz takie rzeczy...? To, że nie podoba mi się podejście (jako "władzy" - Adminów), to zupełnie co innego, nie ma w tym nic osobistego a jedynie zwrócenie uwagi, że "coś" źle działa. Bardzo mnie zasmuciłeś Swoją błędną konkluzją...
Jasne, że nie do Ciebie personalnie, pisałem do wszystkich wypowiadających się w temacie. Zapewniam Was, że bajzel wkurza mnie to tak jak i Was, a może nawet troszkę więcej, bo muszę brać to sprzątać, dopominać się o uzupełnienie zdjęć itp. Z drugiej strony nie ma co się wkurzać, tylko poprawiaćTo, chyba też nie do mnie, przypomnij Sobie, ile razy osobiście zgłaszałem podobne problemy dotyczące ogłoszeń innych (także bardzo znanych) przez "moderację". Do czego Sam namawiasz, - czyli zgłaszać do Adminów tematy, które w rażący sposób łamią porządek. W tych zgłoszeniach też nie ma osobistych wycieczek a jedynie zwrócenie uwagi na burdel, który w ten sposób powstaje. Jak widać przeszkadza, to wielu osobom, ale nieliczni mówią o tym wprost.
Ale generalnie muszę stwierdzić, że na tle innych for mamy bardzo porządnych forowiczów, którzy się starają i z szacunku do innych użytkowników zakładają tematy jak należy. Tym niemniej- kilku leniuszków psuje obraz całości.
Zgadza się zgadza, jednak nikt z nas nie może podejmować indywidualnie takich decyzji...Dochodzimy do sedna, mówimy o tym samym, ale na mówieniu się kończy, z tą drobną różnicą, że ja (czy inni) jako Forumowicze możemy tylko sugerować, zgłaszać, ale Sami nie mamy narzędzi, by to wprowadzić w czyn.
wspomniany harry już wcześniej dostał jedno i drugiejeśli ktoś stale przegina i Jego ogłoszenia są stale zgłaszane do moderacji, to Admini powinni zareagować, choćby tymczasowym banem. Po wcześniejszych ostrzeżeniach.
Ależ... jeśli wchodzą w grę emocje, logika schodzi na plan dalszy. Ja sam nie trawiłem co poniektórych nigdy nie spotykając ich na żywo... i pewnie vice versahehehe... tez pudło, nie mogę kogos nie lubić, skoro Go nawet na oczy nie widziałem
Uff, się rozpisałem.
Tym niemniej zapraszam wszystkich do rzeczowej dyskusji, wiadomo, że im większe poparcie dla pewnych rozwiązań, tym łatwiej o ich realizację.
Pozdrawiam