Da_ pisze:Tak. Można to zrealizować dwojako:
1. Ustawiasz "pokaż kierunek do celu" i nawigujesz normalnie patrząc na dodatkową strzałkę
2. Ustawiasz "straight line" w "Usłudze nawigacyjnej", np. w profilu pieszym żeby nie psuć normalnej nawigacji http://osmand.net/features?id=navigatio ... n_services
W osmandzie w opcjach profili/ogóle jest opcja "Przycisk głośności jako powiekszenie" po włączeniu słuchawki mieniają skalę bez dotykania ekranu.
Nie wpływa to na odtwarzanie muzyki.
Wykorzystując stare słuchawki lub budując dodatkowy wyniesione przyciski mamy sterowanie skala bez odrywania ręki z kierownicy.
Do prowadzenia po zapisanym traku super. Tak samo jako logger trasy. Do prowadzenia do celu uzywam sporadycznie bardzo i moja opinia nie jest miarodajna. Co mi sie podoba to wyświetlenie interesujacych POI na mapie np. Stacji benzynowych.
Działają offline, jest opcja prowadzenia po sznurku (nie wiem jak się to dokładnie nazywa chodzi mi o konkretną trasę bez żadnej jej modyfikacji), i nie głupieją w przypadku pominięcia punktu jak ma to miejsce w Google mapach.
Też już dawno używam mapy.cz ale nie ogarnąłem w nim opcji nawigacji po śladzie jak po trasie.
Dokładniej jak to robisz? Jedziesz na ekranie po widocznym śladzie, czy jednak jest jakaś opcja dla zalogowanych?
Źle zrozumiałem to co napisałeś.
Wyznaczanie trasy z poziomu kompa czy urządzenia znam. Jazdę po tym mam ogarniętą bo ta aplikacja potrafi cudnie wyprowadzać na manowce, co mi pasuje.
Łudziłem się, że może wiesz jak nawigować punkt-punkt po śladzie który nie ma pokrycia w mapie. Tego ta apka jednak nie ma, a szkoda bo offie to wygodna sprawa.
Dokładnie tak.
Np. w sytuacjach gdy chcesz poruszać się po drodze/ścieżce która nie ma pokrycia w mapie. Te i owe Garminy tak mają. Bardzo przydatna sprawa z dwu powodów:
1. Masz trasę (lub czasem ślad) którego przebieg nie pokrywa się z drogami na mapie lub np mapa ma złą budowę i pozornie krzyżujące się drogi nie mają punktu wspólnego i automatyczny routing jest nie możliwy. Wtedy urządzenie prowadzi cię po trasie i masz podgląd mapy co bywa bardzo przydatne. I tu uwaga: nawet najlepsze mapy topo na urządzenia, przy papierowej "25" czy "50" topo są niewiele warte. No a TwoNaw powiecie. Ano, to np. pkt 2.
2. Mapa jest przeładowana szczegółami albo ma źle ustawione lub brak poziomów przez co w czasie jazdy jest nieczytelna. Tu akurat mapy.cz są dobre. Niemniej dobrze czasem wyłączyć mapę i po prostu jechać "na kompasie". To Garmin czy TwoNaw mają. Osmana nie używam bo mnie trochę rozczarował, czy ma to Locus nie wiem.