Problem z predkosciomierzem
-
Krzysiek084
- Czytacz

Problem z predkosciomierzem
Witam czy ktoś coś Pomorze bo juz tracę cierpliwość. Moj problem polega na tym ze co chwilę obrabia ślimaka predkosciomierza. Ostatnio kupiłem juz cały ten mechanizm zapłaciłem 430 zl i zrobiłem całe 142 km masakra. Zaznaczę jeszcze ze linka tez nowa
Re: Problem z predkosciomierzem
- Czy linkę smarowałeś? Jeśli jest tam smar do łożysk albo jeszcze gorzej smar do łańcuchów, to urwie zęby ślimaka. Tylko olej.
- Czy ślimak plastikowy ma dwie podkładki od strony obudowy i jest delikatnie przesmarowany?
- Czy zmielone plastiki ślimaka nie podeszły pod ślimacznicę w obudowie? To musi lekko pracować w każdym położeniu (także zepchnięte ślimakiem w górę lub w dół).
-
Krzysiek084
- Czytacz

Re: Problem z predkosciomierzem
Linki nie smarowałem. Luzniutko chodzi. Jeżeli chodzi o podkładki to kupiłem oryginalny cały mechanizm w sensie ślimacznice i ślimaka oryginalnie było wysmarowane. Jeszcze się zastanawiam czy licznik zbyt ciezko nie chodzi. Ale nie wiem czy da się go jakoś naoliwic.