Pooookaaaż dupęostry pisze:Cóż, przyszło mi przyznać się do zbyt pochopnej reakcji i faktycznie wynikającej z niewiedzy, którą mi wyjaśniliście.
Ale nie dziwcie się mojej pierwszej reakcji, reakcji klubowicza i forumowej sprzątaczki która nie korzysta z FB i która w jednym zdaniu dowiaduje się że TCP jest już na FB a w drugim że jest tam już od roku.No q**a! Dla mnie to było logiczne, stąd reakcja taka a nie inna. Teraz jestem już uświadomiony i mogę za tą reakcję jedynie przeprosić, co niniejszym czynię. Czasu nie cofnę, tematu ani postów nie skasuję, choć jeszcze mogę .
Zbyt szybko zareagowałem, to był błąd - ajm sory (to wersja dla tych co lajkują ).
Transalp Polska na fb
- przeszczep
- pałujący w lesie
- Mój motocykl: XL600V
- Kontakt:
Re: Transalp Polska na fb
- ostry
- oktany w żyłach
- Mój motocykl: nie mam już TA
- Kontakt:
PD 06,RD 01,PD 06,PD 06,RD 04,PD 06,PD 10,RD 10,RD 13,PD 06,T7 ...
"Prawdziwego mężczyznę poznaje się po tym jak kończy, a nie jak zaczyna"ostry pisze:Teraz jestem już uświadomiony i mogę za tą reakcję jedynie przeprosić, co niniejszym czynię. Czasu nie cofnę, tematu ani postów nie skasuję, choć jeszcze mogę . Zbyt szybko zareagowałem, to był błąd - ajm sory (to wersja dla tych co lajkują ).
El kapitan, tym bardziej szkoda, Ty to też wiesz.
Ale jak to się mówi "twardy bądź i giętki, jak gmole Ostrego".
Test: Cambriel
Nie sztuką jest bycie jednym z 72, sztuką jest bycie jednym z 12, mistrz może być tylko jeden.
Nie sztuką jest bycie jednym z 72, sztuką jest bycie jednym z 12, mistrz może być tylko jeden.
Powiem jedno w życiu nie spodziewałem się, że moje proste pytanie wywoła taką bezsensowną wojnę o nic.
Choć ja w swojej pracy spotykam na prawdę różne przypadki to i tak mnie to zaskoczyło.
Pozdrawiam
ps. Mam fejsa a i tak tu piszę i będę pisał i się udzielał..........
Choć ja w swojej pracy spotykam na prawdę różne przypadki to i tak mnie to zaskoczyło.
Pozdrawiam
PD06 600V 87r
-
- młody podróżnik
To się nazywało w jakimś filmie "Efekt motyla" ja tak czasem mam ze swoją żonką - powiem zupełnie (dla mnie ) niepozorną rzecz (np. że kupuje jakiś nowy gadżet to afri) a jest Pani Foch od razu i Królowa Śnieguslawa1987 pisze:Powiem jedno w życiu nie spodziewałem się, że moje proste pytanie wywoła taką bezsensowną wojnę o nic.
Pozdrawiam
To co - można już uznać, że kto miał dostać po ryju to dostał, kto miał się pogniewać to się pogniewał a jak Krzychu pisał, nawet ja się zapisałem na fejsie (co prawda już dawno bo mnie robota zmusiła ) co wcale nie znaczy, że tam będę z TCP Będę tu ale przełknąć trzeba obawy i już
Może trzeba to potraktować jako catharsis i cement pod "cytrynowe szaleństwo" na zlocie?
P.S. a w razie czego - znam człowieka o inicjałach Ch.N. więc mogę zamknąć internet a już na pewno FB
Twoje proste pytanie kolego było jak "p..... granatu w ognisko".slawa1987 pisze:Powiem jedno w życiu nie spodziewałem się, że moje proste pytanie wywoła taką bezsensowną wojnę o nic.
Być może Twoja zbyt krótka obserwacja - nieodległy czas zaistnienia na forum, nie pozwolił Ci wypracować opinii czy aby na pewno trafiłeś pod dobry adres (po 7 dniach od rejestracji na forum, piszesz Czemu nie ma nas na fb ?
Może czas to zmienić ).
Pisząc w stylu niepoprawnym na forum TCP zadaję pytanie "A kim Ty k.... jesteś, że chcesz coś zmieniać ?"
Tu właśnie jest ta nieuchwytna różnica między TCP a ".....", "pożarli" się wszyscy, ale Ciebie zostawili w spokoju.
Musisz sobie zadać pytanie, czy "szybko i krótko", czy ""powoli i długo", czy "sielsko-anielsko", czy "miejski zgiełk'".
Nawet nasze zloty klubowe są dla obserwatorów z zewnątrz "obrzydliwie poprawne".
Ale chyba coś w nich jest, że na wiosenny zapisało się już ponad 100 osób.
Czy myślisz, że wszyscy z ponad 3k użytkowników, to "frędzle" i Twoja propozycja związana z FB była dla nich objawieniem.
Zapewniam, że nie, jeszcze nie raz się zdziwisz lub "kopara Ci opadnie".
Jeżeli piszesz, że bezsensowna wojna o nic, to jednak się mylisz.
To jest wojna o pryncypia, o zasady postępowania i dobrego wychowania, o to coś, czego Ty jeszcze nie zauważyłeś, nie załapałeś.
Kolego Slawa z 1987 roku, nie ważne jest to co widzisz, ważne jest to czego nie widzisz, a czujesz całym sercem.
Umiejętność czytania między zdaniami to podstawa funkcjonowania w dzisiejszym społeczeństwie.
Czytam, że masz zainteresowania, może kącik foto zyska na twojej obecności.
Forum TCP już zyskało, obudziło się z zimowego marazmu.
- Jaro-Ino
- swobodny rider
- Mój motocykl: Africa Twin
Jeszcze za chwile zacznijmy patetyczne teksty i idźmy z krzyżem pod siedzibe facebooka....
To, że forum się rozrasta i przestaje być kameralnie: kameralny klimat można sobie stworzyć, bo to zależy od interakcji między ludźmi, którzy będą mieli możliwość się poznać, a potem gdzieś spotkać. Im nas więcej tym więcej kompanów, którzy przypadną nam do gustu. Oczywiście więcej też tych, z którymi będzie odwrotnie. Ale w ostatecznym rozrachunku im więcej ludzi może tu trafić tym bardziej zwiększamy nasze szanse na poznanie interesujących osób. Gdyby nie to forum nie poznałbym wspaniałych ludzi, z którymi na dzień dzisiejszy utrzymuje kontakt. Nie zrobiłbym tego również gdyby na forum było kameralnie i byłoby 25 osób.
Może zamiast toczyć bezsensowne wojny o to co jest "mojsze i lepsiejsze" po prostu zajmijmy się bardziej sobą? Bo mam dziwne wrażenie, że wiele aspektów idzie w kierunku pokazania nam odpowiedniej drogi zamiast pozwolić nam na to na co pozwala Transalp. Jechać gdzie oczy poniosą. To my, społeczność forumowa tworzymy to forum i każdy jest równie ważny.
Ale może nie mam prawa głosu, bo nie płace składek... I tak moje słowa wielu odbierze jako nietakt/atak/filozofowanie. Niech i tak będzie. Ale warto mieć zasade: Żyj. I daj żyć innym.
To, że forum się rozrasta i przestaje być kameralnie: kameralny klimat można sobie stworzyć, bo to zależy od interakcji między ludźmi, którzy będą mieli możliwość się poznać, a potem gdzieś spotkać. Im nas więcej tym więcej kompanów, którzy przypadną nam do gustu. Oczywiście więcej też tych, z którymi będzie odwrotnie. Ale w ostatecznym rozrachunku im więcej ludzi może tu trafić tym bardziej zwiększamy nasze szanse na poznanie interesujących osób. Gdyby nie to forum nie poznałbym wspaniałych ludzi, z którymi na dzień dzisiejszy utrzymuje kontakt. Nie zrobiłbym tego również gdyby na forum było kameralnie i byłoby 25 osób.
Może zamiast toczyć bezsensowne wojny o to co jest "mojsze i lepsiejsze" po prostu zajmijmy się bardziej sobą? Bo mam dziwne wrażenie, że wiele aspektów idzie w kierunku pokazania nam odpowiedniej drogi zamiast pozwolić nam na to na co pozwala Transalp. Jechać gdzie oczy poniosą. To my, społeczność forumowa tworzymy to forum i każdy jest równie ważny.
Ale może nie mam prawa głosu, bo nie płace składek... I tak moje słowa wielu odbierze jako nietakt/atak/filozofowanie. Niech i tak będzie. Ale warto mieć zasade: Żyj. I daj żyć innym.
TA '92 -> AT- '91
Szuter Party II ==> http://forum.transalpclub.pl/viewtopic. ... 81&start=0
ST- sezon 2012 ==> http://www.youtube.com/watch?v=m4brfKIdryk
Szuter Party II ==> http://forum.transalpclub.pl/viewtopic. ... 81&start=0
ST- sezon 2012 ==> http://www.youtube.com/watch?v=m4brfKIdryk
- Skalpel
- emzeciarz agroturysta
- Mój motocykl: XL600V
Jaro-Ino pisze:Jeszcze za chwile zacznijmy patetyczne teksty i idźmy z krzyżem pod siedzibe facebooka....
Freedom is what is hiding behind the next curve...
- falco
- oktany w żyłach
- Mój motocykl: nie mam motocykla
Jesteś nie na czasie...Jaro-Ino pisze:...daj żyć innym.
-
- łamacz szprych
@Ostry CHAPO BAIS
Motocyklistę jest w stanie zrozumieć tylko pies wystawiający pysk za okno jadącego samochodu
TA XL 650 '01 => AT XRV 750 '02
TA XL 650 '01 => AT XRV 750 '02
-
- czyściciel nagaru
- Mój motocykl: XL650V
- Kontakt:
Ja tak króciutko tylko.
Nigdy nie zrezygnuje z forum na rzecz czegokolwiek innego, nigdy nie wycofam się z miłości do Trampka choć by dali GIEESA za dramo
I gdyby nie TO forum, nie kupił bym mojego Transalpa.....
Nigdy nie zrezygnuje z forum na rzecz czegokolwiek innego, nigdy nie wycofam się z miłości do Trampka choć by dali GIEESA za dramo
I gdyby nie TO forum, nie kupił bym mojego Transalpa.....
Transalp - Impossible is nothing...
- KLOSZ
- miejski lanser
- Kontakt:
Przeczytalem cale 7 stron!
Idę się napić
Fajne z Was ludziska!
Do grupy sobie dolaczylem, a co mi tam. Forum to co innego, a grupa na Zbuku to co innego - choć ludzie ci sami i zainteresowania te same
Idę się napić
Fajne z Was ludziska!
Do grupy sobie dolaczylem, a co mi tam. Forum to co innego, a grupa na Zbuku to co innego - choć ludzie ci sami i zainteresowania te same
Zdrowko
KLOSZ ☺
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
⌘ "Jestem ZA, dopóki mi się podoba" - ® KLOSZ ™ ⌘
⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘
KLOSZ ☺
⌘ Masz kłopot z elektryką motocyklową? Nie wiesz jak coś zrobić? Napisz, może potrafię Ci pomóc.⌘
-
- łamacz szprych
Przeczytałem pierwsze 4 strony, a resztę pobieżnie.
Ludzie.
Gdyby ktoś nie chlapnął jęzorem słowa przenieść nie było by tej całej dyskusji.
Mam wrażenie, że nie którzy z Was przestraszyli się, że FB coś zabierze.
W rzeczywistości da - nowych forumowiczów i użytkowników TA.
Trzymajcie kciuki, bo już nie długo przyjdą tu nowi "frędzle" z nowymi problemami i nowymi motongami.
Zobaczycie...
A Ty Ostry zastanów się jeszcze raz nad swoim postępowaniem
Ludzie.
Gdyby ktoś nie chlapnął jęzorem słowa przenieść nie było by tej całej dyskusji.
Mam wrażenie, że nie którzy z Was przestraszyli się, że FB coś zabierze.
W rzeczywistości da - nowych forumowiczów i użytkowników TA.
Trzymajcie kciuki, bo już nie długo przyjdą tu nowi "frędzle" z nowymi problemami i nowymi motongami.
Zobaczycie...
A Ty Ostry zastanów się jeszcze raz nad swoim postępowaniem
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
- falco
- oktany w żyłach
- Mój motocykl: nie mam motocykla
Niedziela, późne popołudnie a właściwie zbliżała się już ciemna noc... za oknem zima pokryła wszystko znienawidzonym białym kolorem, trzymając świat w lodowatej garści, na samą myśl mi zimno i mroczno jednocześnie... Nieprzyjemnie, bardzo nieprzyjemnie...
Gdzieś tam przez nieszczelne okna dochodzi szczekanie psa, ale jakieś dziwne, jakby tępe... zgłuszone, przechodzące w zawodzenie... ciarki przechodzą po plecach...
Rozglądam się po pokoju, na ścianach widzę jakieś cienie... nie, to niemożliwe!! Nerwowo omiatam wzrokiem przedpokój szukając Jego, przecież skoro ja "to" słyszę, to On TymBardziej musi coś czuć... Wzrok przyzwyczaja się do ciemności i powoli wyłania się duża ciemna plama z futra skręcona a raczej zwinięta w bryłę o której kształtach nie uczyli na geometrii. Przez moment mi lepiej, ale za chwilę czuję przypływ gorąca, czemu nawet nie strzyże uszami?? Przestraszyłem się nie na żarty, wstałem... skradam się tak niepostrzeżenie jak tylko umiem... pochylam, by dokładnie przyjrzeć i... widzę a raczej słyszę jak... śpi znużony...
Trochę się uspokoiłem, skoro On nic nie wyczuwa, to nie może być ni złego, próbuję Sam Siebie oszukać z jak zawsze marnym skutkiem... Czuję, że "coś" wisi w powietrzu... a co ma wisieć nie utonie. To nie może być przypadek, przecież ja właśnie jestem... po łokcie umoczony w... wodzie!! Nie przesadzam, sadzę rośliny... gdy nagle!! Z tego ogrodniczego letargu wyrywa mnie przeraźliwy dźwięk... telefonu...
Macam na ślepo mokrą ręką, szukając słuchawki... odbieram, przez zaciśnięte usta zmuszam się do wypowiedzenia "h...alo"? Z drugiej strony niemal poczułem, jak osoba, która była mi dobrze znajoma w niezrozumiały sposób przeobraziła się i wydała zupełnie obca... także niewiedząca co się dookoła dzieje i równie przerażona co ja...
I wtedy padły "te" słowa... (jednocześnie usłyszałem jak w kuchni strzeliła żarówka).
- sły, sły... słyszałeś...?
= aaale, cooo? (w tym momencie poczułem jak zimny pot zrasza mi czoło a na plecach jakby kłucie tysięcy igieł)
- podobno... podobno (usłyszałem tak głośne przełykanie śliny, że obudził się pies a ten za oknem przestał wyć) podobno zamykają Forum!!
cdn...
Gdzieś tam przez nieszczelne okna dochodzi szczekanie psa, ale jakieś dziwne, jakby tępe... zgłuszone, przechodzące w zawodzenie... ciarki przechodzą po plecach...
Rozglądam się po pokoju, na ścianach widzę jakieś cienie... nie, to niemożliwe!! Nerwowo omiatam wzrokiem przedpokój szukając Jego, przecież skoro ja "to" słyszę, to On TymBardziej musi coś czuć... Wzrok przyzwyczaja się do ciemności i powoli wyłania się duża ciemna plama z futra skręcona a raczej zwinięta w bryłę o której kształtach nie uczyli na geometrii. Przez moment mi lepiej, ale za chwilę czuję przypływ gorąca, czemu nawet nie strzyże uszami?? Przestraszyłem się nie na żarty, wstałem... skradam się tak niepostrzeżenie jak tylko umiem... pochylam, by dokładnie przyjrzeć i... widzę a raczej słyszę jak... śpi znużony...
Trochę się uspokoiłem, skoro On nic nie wyczuwa, to nie może być ni złego, próbuję Sam Siebie oszukać z jak zawsze marnym skutkiem... Czuję, że "coś" wisi w powietrzu... a co ma wisieć nie utonie. To nie może być przypadek, przecież ja właśnie jestem... po łokcie umoczony w... wodzie!! Nie przesadzam, sadzę rośliny... gdy nagle!! Z tego ogrodniczego letargu wyrywa mnie przeraźliwy dźwięk... telefonu...
Macam na ślepo mokrą ręką, szukając słuchawki... odbieram, przez zaciśnięte usta zmuszam się do wypowiedzenia "h...alo"? Z drugiej strony niemal poczułem, jak osoba, która była mi dobrze znajoma w niezrozumiały sposób przeobraziła się i wydała zupełnie obca... także niewiedząca co się dookoła dzieje i równie przerażona co ja...
I wtedy padły "te" słowa... (jednocześnie usłyszałem jak w kuchni strzeliła żarówka).
- sły, sły... słyszałeś...?
= aaale, cooo? (w tym momencie poczułem jak zimny pot zrasza mi czoło a na plecach jakby kłucie tysięcy igieł)
- podobno... podobno (usłyszałem tak głośne przełykanie śliny, że obudził się pies a ten za oknem przestał wyć) podobno zamykają Forum!!
cdn...
- KLOSZ
- miejski lanser
- Kontakt:
bedac spokojnym o dalsze losy forum, nie moge sie doczekac dalszego ciagu tej intrygujacej opowiesci...
Zdrowko
KLOSZ ☺
KLOSZ ☺
Strachy Falco w 10 odsłonach.
- airwolf
- pałujący w lesie
- Mój motocykl: inne endurowate moto
XL600v -> XRV 750 RD04 -> CRF1000
parafrazujac mój ulubiony cytat:
"jazda na moto jest jak pudełko czekoladek,
nigdy nie wiesz na co trafisz"
parafrazujac mój ulubiony cytat:
"jazda na moto jest jak pudełko czekoladek,
nigdy nie wiesz na co trafisz"
-
- wypruwacz wydechów
I tak na razie zostanie. Może w przyszłości temat wróci utworzenia fanpage ale na tą chwilę za dużo zabawy.
-
- czyściciel nagaru
- Kontakt:
B3stio, czyli obecnie nie wracamy do starej nazwy tak?
Zostaje obecna opcja i jest to official info?
Zostaje obecna opcja i jest to official info?
Transalp - Impossible is nothing...
- tomekpe
- młody podróżnik
Mam nadzieję, że wszyscy są już zadowoleni z rozwiązania tego tematu
Transalp '02 od '10
2011 - http://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?f=42&t=8361
2012 - http://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?f=42&t=10940
2013 - http://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?f=42&t=15543
2011 - http://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?f=42&t=8361
2012 - http://forum.transalpclub.pl/viewtopic.php?f=42&t=10940