woltomierz przez przekaźnik

Trochę stali, kabelków, gumek ... i motocykl gotowy

woltomierz przez przekaźnik

Postprzez old1977 » 31.05.2018, 22:34



takie tam
Ostatnio edytowany przez old1977 31.05.2018, 23:06, edytowano w sumie 2 razy
Było YAMAHA sr 125,AT750 RD04,WFM M06 58 r.
JEST K750(Kaśka) 62 r.,TAXL600V PD06 88r.,SHL M17 GAZELA 175(WIATR) 68r.,TRIUMPH TIGER 955i 04r.
Awatar użytkownika
old1977
emzeciarz agroturysta
emzeciarz agroturysta
 
Posty: 303
Rejestracja: 17.11.2017, 15:19
Mój motocykl: XL600V

Re: woltomierz przez przekaźnik

Postprzez Dlugi1 » 31.05.2018, 22:37

Film nie idzie (przynajmniej na fonie).


Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
Dlugi1
dwusuwowy rider
dwusuwowy rider
 
Posty: 154
Rejestracja: 14.06.2017, 10:52
Mój motocykl: XL650V

Re: woltomierz przez przekaźnik

Postprzez old1977 » 31.05.2018, 23:06

zobacz teraz :grin:
Było YAMAHA sr 125,AT750 RD04,WFM M06 58 r.
JEST K750(Kaśka) 62 r.,TAXL600V PD06 88r.,SHL M17 GAZELA 175(WIATR) 68r.,TRIUMPH TIGER 955i 04r.
Awatar użytkownika
old1977
emzeciarz agroturysta
emzeciarz agroturysta
 
Posty: 303
Rejestracja: 17.11.2017, 15:19
Mój motocykl: XL600V

Re: woltomierz przez przekaźnik

Postprzez Solidworks » 31.05.2018, 23:55

Na schemacie masz w innym miejscu bezpiecznik niż w realu. Na schemacie jest między przekaźnikiem a akumulatorem, a w rzeczywistości pomiędzy przekaźnikiem a woltomierzem. Ale chyba nie ma to znaczenia skoro przekaźnik z odzysku?! :smile: Super filmik ! dzięki :thumbsup:
CB500 97r. --> XL 650 V6 2006r. --> TDM 900 2008r.
Solidworks
łamacz szprych
łamacz szprych
 
Posty: 760
Rejestracja: 04.02.2014, 00:09
Miejscowość: Trzebnica
Mój motocykl: mam inne moto...

Re: woltomierz przez przekaźnik

Postprzez długi » 01.06.2018, 00:17

Ale Ty się nudzisz....nie dalej jak tydzień czy dwa temu mówiłeś o tym że masz taki koncept i już zrobione...jak ja bym chciał mieć takie samozaparcie :thumbsup: no i teraz zobaczyłem różnicę w zegarach,bo na żywca nie zwróciłem uwagi.Ogólnie jak zwykle świetna robota :thumbsup:
Jawa TS350...Jawa TS350...Jawa TS350...Yamaha XJ 900...Suzuki RF900R...Yamaha FSZ600 Fazer...Transalp 600 + Triumph Tiger 955 :) ...???
Awatar użytkownika
długi
dwusuwowy rider
dwusuwowy rider
 
Posty: 177
Rejestracja: 14.09.2017, 16:00
Miejscowość: LUBIN (ZdolnyŚląsk)
Mój motocykl: XL600V

Re: woltomierz przez przekaźnik

Postprzez old1977 » 01.06.2018, 06:24

Solidworks napisał(a):Na schemacie masz w innym miejscu bezpiecznik niż w realu. Na schemacie jest między przekaźnikiem a akumulatorem, a w rzeczywistości pomiędzy przekaźnikiem a woltomierzem. Ale chyba nie ma to znaczenia skoro przekaźnik z odzysku?! :smile: Super filmik ! dzięki :thumbsup:

fakt rzeczywiście machnąłem się,przekaźników wiadro w domu mam :grin:

długi napisał(a):Ale Ty się nudzisz....nie dalej jak tydzień czy dwa temu mówiłeś o tym że masz taki koncept i już zrobione...jak ja bym chciał mieć takie samozaparcie :thumbsup: no i teraz zobaczyłem różnicę w zegarach,bo na żywca nie zwróciłem uwagi.Ogólnie jak zwykle świetna robota :thumbsup:

chciałbym się po nudzić :wink: ,wiesz jak i ile robię teraz dodatkowo doszedł dzierżoniów a tam od 7 do 21 tyram także wolne tylko w niedzielę i ewentualnie ustawowe dni także :dupa: blada z większych wypadów w tym roku
Było YAMAHA sr 125,AT750 RD04,WFM M06 58 r.
JEST K750(Kaśka) 62 r.,TAXL600V PD06 88r.,SHL M17 GAZELA 175(WIATR) 68r.,TRIUMPH TIGER 955i 04r.
Awatar użytkownika
old1977
emzeciarz agroturysta
emzeciarz agroturysta
 
Posty: 303
Rejestracja: 17.11.2017, 15:19
Mój motocykl: XL600V

Re: woltomierz przez przekaźnik

Postprzez jacek79 » 05.12.2018, 00:32

Montaż gniazda USB z voltomierzem, zasilanie z orginalnego bezpiecznika po zaplonieImage

Wysłane z mojego S41 przy użyciu Tapatalka
jacek79
osiedlowy kaskader
osiedlowy kaskader
 
Posty: 129
Rejestracja: 17.06.2018, 15:42
Mój motocykl: XL650V

Re: woltomierz przez przekaźnik

Postprzez Grzegorz Smajdor » 05.12.2018, 11:15

Gdzie kupiłeś taki gadżet? Właśnie chcę zamontować woltomierz, mam zwykłe gniazdo zapalniczkowe, ale takie dodatkowe USB się przydadzą, praktyczne połączenie.
Grzegorz Smajdor
romeciarz
romeciarz
 
Posty: 22
Rejestracja: 04.09.2018, 09:59
Miejscowość: Nowy Sącz
Mój motocykl: XL600V

Re: woltomierz przez przekaźnik

Postprzez długi » 06.12.2018, 01:41

https://allegro.pl/listing?string=gniaz ... t-1-2-1123
Do wyboru i koloru,wystarczy poszukać :tongue:
Jawa TS350...Jawa TS350...Jawa TS350...Yamaha XJ 900...Suzuki RF900R...Yamaha FSZ600 Fazer...Transalp 600 + Triumph Tiger 955 :) ...???
Awatar użytkownika
długi
dwusuwowy rider
dwusuwowy rider
 
Posty: 177
Rejestracja: 14.09.2017, 16:00
Miejscowość: LUBIN (ZdolnyŚląsk)
Mój motocykl: XL600V

Re: woltomierz przez przekaźnik

Postprzez Grzegorz Smajdor » 06.12.2018, 08:00

No tak, dzięki :blush: czasami najprostsze rozwiązania nie przychodzą do głowy, swoją drogą za duży wybór :tongue:
Grzegorz Smajdor
romeciarz
romeciarz
 
Posty: 22
Rejestracja: 04.09.2018, 09:59
Miejscowość: Nowy Sącz
Mój motocykl: XL600V

Re: woltomierz przez przekaźnik

Postprzez jacek79 » 07.12.2018, 02:15

Kup taki bez dziurki na wyswietlacz. Przez ta oslone ładnie widać ładowanie

Wysłane z mojego S41 przy użyciu Tapatalka
jacek79
osiedlowy kaskader
osiedlowy kaskader
 
Posty: 129
Rejestracja: 17.06.2018, 15:42
Mój motocykl: XL650V

Re: woltomierz przez przekaźnik

Postprzez Grzegorz Smajdor » 07.12.2018, 17:13

Grzegorz Smajdor
romeciarz
romeciarz
 
Posty: 22
Rejestracja: 04.09.2018, 09:59
Miejscowość: Nowy Sącz
Mój motocykl: XL600V

Re: woltomierz przez przekaźnik

Postprzez jacek79 » 21.12.2018, 00:48

http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7627038577

Wysłane z mojego S41 przy użyciu Tapatalka
jacek79
osiedlowy kaskader
osiedlowy kaskader
 
Posty: 129
Rejestracja: 17.06.2018, 15:42
Mój motocykl: XL650V


Wróć do Zrób to sam



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość