Założenie blokady Mocy na A2

Trochę stali, kabelków, gumek ... i motocykl gotowy

Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez krylo » 01.11.2018, 21:21

Szukałem na internecie różnych sposób jak założyć blokadę na kategorie A2 do Trampka 650 2004 rocznik, lecz nic na razie nie znalazłem co mógłbym użyć. Co polecacie do blokowania mocy w trampku i jak to zrobić aby już specjalnie nie iść do mechanika.

Z góry dziękuję za pomoc
krylo
Czytacz
Czytacz
 
Posty: 7
Rejestracja: 01.11.2018, 21:18
Mój motocykl: XL650V

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez wilq.bb » 02.11.2018, 08:18

Polecamy sprawdzić czy w ogóle były 650tki z homologacja na A2 bez tego nic sam nie zrobisz.
Poza tym polecam się przywitać w właściwym miejscu :whip:
http://transalpem.blogspot.com/
Twardym bądź - odpuść czasem.
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas
Awatar użytkownika
wilq.bb
Kontroler
Kontroler
 
Posty: 2997
Obrazki: 0
Rejestracja: 27.08.2012, 07:41
Miejscowość: Bielsko-Biała
Mój motocykl: XL600V

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez tomekpe » 02.11.2018, 10:45

krylo napisał(a):Szukałem na internecie różnych sposób jak założyć blokadę na kategorie A2 do Trampka 650 2004 rocznik, lecz nic na razie nie znalazłem co mógłbym użyć. Co polecacie do blokowania mocy w trampku i jak to zrobić aby już specjalnie nie iść do mechanika.

Z góry dziękuję za pomoc


Po co Ci blokada mocy skoro nie chcesz iść do mechanika? Liczysz, że diagnosta Ci uwierzy na słowo?
Awatar użytkownika
tomekpe
młody podróżnik
młody podróżnik
 
Posty: 2413
Obrazki: 1
Rejestracja: 30.07.2010, 10:40
Miejscowość: Warszawa - Ursus
Mój motocykl: XL650V

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez Artek » 02.11.2018, 12:16

Gogle mówi, że są takie. Masz gaźnik więc blaszka z mniejszym fi na dolocie( airbox-króciec) załatwi sprawę.
Zapytaj w wydziale komunikacji co potrzeba aby uzyskać A2 .
Wykres z hamowni i diagnosta.
Opisz na forum. Bądź pierwszy :thumbsup:
One down, four up.
Awatar użytkownika
Artek
pałujący w lesie
pałujący w lesie
 
Posty: 1600
Obrazki: 314
Rejestracja: 09.10.2011, 15:33
Miejscowość: ZMY
Mój motocykl: Africa Twin

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez krylo » 02.11.2018, 12:28

Polecamy sprawdzić czy w ogóle były 650tki z homologacja na A2 bez tego nic sam nie zrobisz.
Poza tym polecam się przywitać w właściwym miejscu

Przepraszam że się nie przywitałem.

Po co Ci blokada mocy skoro nie chcesz iść do mechanika? Liczysz, że diagnosta Ci uwierzy na słowo?

znajomy ma czeladnika w mechanice więc podpisałby się że on to zrobił.

Gogle mówi, że są takie. Masz gaźnik więc blaszka z mniejszym fi na dolocie( airbox-króciec) załatwi sprawę.

a może wiesz jakie ø będzie odpowienie, jest jakiś wzorek z którego można wyliczyć lub strona z takowym kalkulatorem, bo raczej nie chce biegać co drugi dzień do hamowni żeby sprawdzili czy jest 34 +- 1k, hamownia też kosztuje :/
krylo
Czytacz
Czytacz
 
Posty: 7
Rejestracja: 01.11.2018, 21:18
Mój motocykl: XL650V

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez wilq.bb » 02.11.2018, 12:40

Czeladnik mechanika..... o Panie ja też Ci mogę podpisać jak chcesz (oczywiście za odpowiednią opłatą) tyle samo to warte będzie- generalnie coś w okolicy wartości kartki A4 i zużytego atramentu.
Odwiedź kolejno:
Po primo - wydział komunikacji i dopytaj jakie papiery chcą
Po secundo - stacja diagnostyczna co Ci podbije mody
Po tercio - znajdź sobie hamownie w okolicy.
Po quatro - może byc potrzeby jeszcze rzeczoznawca
No i po piąte opisz to nam na przyszłość - jak to mój szef zwykł mawiać - ktoś protoplastusiem być musi.

Generalnie to ja bym albo 600tke kupił na A2 albo dominatora zamiast uprawiać rzeźbę w brązie za sporo szelestów(myślę, że całość po taniości to ze 1,5-2 kilo papiera będzie) - dzisiaj już nie tak łatwo diagności podbijają takie rzeczy.

PS. Skoro już masz 650 to trzeba było myśleć wcześniej - życie to nie politechnika, tu myśleć trzeba :cool:
http://transalpem.blogspot.com/
Twardym bądź - odpuść czasem.
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas
Awatar użytkownika
wilq.bb
Kontroler
Kontroler
 
Posty: 2997
Obrazki: 0
Rejestracja: 27.08.2012, 07:41
Miejscowość: Bielsko-Biała
Mój motocykl: XL600V

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez krylo » 02.11.2018, 13:17

PS. Skoro już masz 650 to trzeba było myśleć wcześniej - życie to nie politechnika, tu myśleć trzeba :cool:


trampek nie był kupiony dla mnie, po prostu stoi w garażu i nikt go nie używa, jest w dobrym stanie i mam co do niego sentyment dlatego nie chce go sprzedawać a blokować. Mówisz że z diagnostyką może być problem wole te kilka dni polatać do urzędów i mechaników niż kupować np.: Kawasaki Kle 500 i sprzedać go po 2 sezonach. Skoro już mam trampka 650 i nie chce go sprzedawać to chce coś z niego użytecznego zrobić niż ma stać kolejne 2 lata w garażu.
krylo
Czytacz
Czytacz
 
Posty: 7
Rejestracja: 01.11.2018, 21:18
Mój motocykl: XL650V

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez wilq.bb » 02.11.2018, 13:22

Jak będziesz miał z urzędów info to pisz tu - przyda się może komuś w przyszłości - ja życzę cierpliwości przy współpracy z naszym aparatem urzędniczym.
Dobra rada - nic na gębę tylko na piśmie, żeby cię na finał nie :sex:

poza tym ja kibicuje i życzę powodzenia :thumbsup:
http://transalpem.blogspot.com/
Twardym bądź - odpuść czasem.
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas
Awatar użytkownika
wilq.bb
Kontroler
Kontroler
 
Posty: 2997
Obrazki: 0
Rejestracja: 27.08.2012, 07:41
Miejscowość: Bielsko-Biała
Mój motocykl: XL600V

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez krylo » 02.11.2018, 18:46

A jeszcze zapytam, bo papiery papierami, jak wiedzieć jaką tulejkę założyć na gaźnik, jest gdzieś jakiś kalkulator który oblicza żądaną wartość czy to metoda prób i błędów ?
krylo
Czytacz
Czytacz
 
Posty: 7
Rejestracja: 01.11.2018, 21:18
Mój motocykl: XL650V

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez wilq.bb » 03.11.2018, 08:49

Widzisz to jest to co kosztuje - wiedza kolego. Nie ma kalkulatora, nie ma gotowca - chyba, że w o czymś nie wiem i w Hondzie na półce mają takie kity.
http://transalpem.blogspot.com/
Twardym bądź - odpuść czasem.
"Logowanie się na forum jest jak wchodzenie do knajpy za rogiem - zawsze te same mordy przy barze, barman rzuci drwiną a kiblu trochę śmierdzi... Jednak się przychodzi." by Matjas
Awatar użytkownika
wilq.bb
Kontroler
Kontroler
 
Posty: 2997
Obrazki: 0
Rejestracja: 27.08.2012, 07:41
Miejscowość: Bielsko-Biała
Mój motocykl: XL600V

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez wklm » 04.11.2018, 22:59

Witam , a może myśląc przyszłościowo zainwestować w prawo jazdy kategorii A ??
wklm
Czytacz
Czytacz
 
Posty: 2
Rejestracja: 24.10.2018, 20:40
Mój motocykl: XL600V

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez krylo » 07.11.2018, 15:39

Witam , a może myśląc przyszłościowo zainwestować w prawo jazdy kategorii A ??


mam zamiar robić w przyszłości kat. A lecz najpierw chciałem troche się obeznać i zrobić kategorie A2 ponieważ też patrząć w przyszłość mogę nie mieć czasu/pieniędzy lub dostępności zrobienia takowej kategorii
krylo
Czytacz
Czytacz
 
Posty: 7
Rejestracja: 01.11.2018, 21:18
Mój motocykl: XL650V

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez Kristof_if » 08.11.2018, 06:48

Ja owego czasu szukałem dla syna i sprawa jest ciężka i droga
Miał to być Hornet to zblokowania także też gaźniki
To musi być trwała blokada nie żadna śrubka czy dławik który za godzinę wyciągasz i już jest bez blokad.
Rzeczoznawca musi Ci to wypisać opisać itd i za 5zielonych minimum i potem kiwał głową że niechętnie bo jak młody coś na wróży to po sądach za 500zł się ciągał nie będzie
Diagnosta odradzał takich zabiegów
Hamownia Musi być koszt 10zielonych
Ja zrezygnowałem
Napisz jak wyszło u Ciebie
Kristof_if
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 17
Rejestracja: 13.06.2018, 05:08
Mój motocykl: XL650V

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez Artek » 08.11.2018, 18:16

Napisz maila i umów się a rozmowę tel. http://stajniamotocyklowa.pl/kontakt
Jak mało kto zna się trampkach itp.
One down, four up.
Awatar użytkownika
Artek
pałujący w lesie
pałujący w lesie
 
Posty: 1600
Obrazki: 314
Rejestracja: 09.10.2011, 15:33
Miejscowość: ZMY
Mój motocykl: Africa Twin

Re: Założenie blokady Mocy na A2

Postprzez krylo » 11.11.2018, 15:20

Ja owego czasu szukałem dla syna i sprawa jest ciężka i droga
Miał to być Hornet to zblokowania także też gaźniki
To musi być trwała blokada nie żadna śrubka czy dławik który za godzinę wyciągasz i już jest bez blokad.
Rzeczoznawca musi Ci to wypisać opisać itd i za 5zielonych minimum i potem kiwał głową że niechętnie bo jak młody coś na wróży to po sądach za 500zł się ciągał nie będzie
Diagnosta odradzał takich zabiegów
Hamownia Musi być koszt 10zielonych
Ja zrezygnowałem
Napisz jak wyszło u Ciebie


całe szczęście motor nie jest przypisany na mnie a na osobę dorosłą która pomaga mi to wszystko zrobić i z zawodu jest mechanikiem, więc aż tak mocno rzeczoznawca nie będzie kiwać głową :D a po drugie mam całą zimę aby to wszystko zrobić...


Napisz maila i umów się a rozmowę tel. http://stajniamotocyklowa.pl/kontakt
Jak mało kto zna się trampkach itp.


jeżeli już mówiąc żeby tam ciągnąć potem motor to tak średnio się opłaca bo w jedną strone do ich warsztatu mam ok. 4h jazdy. rozumiem że to będzie profesjonalnie i bez problemów ale blokowanie u mechanika to jest ostatnia rzecz którą chce zrobić.
krylo
Czytacz
Czytacz
 
Posty: 7
Rejestracja: 01.11.2018, 21:18
Mój motocykl: XL650V


Wróć do Zrób to sam



Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość